Pizza idealna, czyli zabawa w kulinarnego kompozytora
Najpopularniejszym chyba daniem, a jednocześnie takim, które każdy lubi jest pizza. I tak jak każdy jest mistrzem w przyrządzaniu jakiejś potrawy (jajecznicy, albo potrawki, tudzież jakiegoś rodzaju zupy), tak każdy ma swoją koncepcję odnośnie tego jaka pizza być powinna. Wizja pizzy doskonałej jest ideą, która przyświeca naszemu unikalnemu kreatorowi pizzy, a przy tym można powiedzieć, że tak naprawdę… pizza niejedno ma imię. Obecność kreatora na naszej stronie internetowej jest naturalną konsekwencją dbałości o jakość serwowanych dań i wielu lat pielęgnowania przyjaznych relacji z naszymi gośćmi. Nie ruszając się z domowego zacisza, można stworzyć wypróbowaną kombinację albo poeksperymentować ze składnikami zderzając smaki, intensyfikując doznania, lub dbając po prostu o uczucie sytości i towarzyszący mu, a wynikły z zadowolenia nastrój.
Zanim przejdziemy do sedna niniejszego artykułu zacznijmy od podstawy, czyli od ciasta. Nie w tym rzecz, czy powinno być grube, czy cienkie, wszak każdy z nas ma od czasu do czasu ochotę na jeden, czy drugi typ. Przede wszystkim ciasto powinno być świeże. Gwarancją świeżości, wyczuwalnej przez każdego smakosza pizzy jest codzienny wyrób ciasta. Wszyscy wiemy, że inaczej smakuje ciasto z mrożonki, a inaczej takie, które przygotowano przed chwilą. Skoro mówimy o bieżącym przygotowaniu, mamy do czynienia z warunkami stricte domowymi, czyli takimi w których można mówić o doskonałej jakości, aczkolwiek nie o standardzie. Każdy, kto kiedykolwiek wziął się za jakiś wypiek wie, że nie sposób zamknąć sztuki kulinarnej w ramach norm. Przygotowywanie smacznego, pożywnego i zdrowego posiłku ma więcej wspólnego z magią, niż z dokładnymi wzorami. Miarą sukcesu w kuchni jest więc wyczucie, tym lepsze im większe doświadczenie. Nasze doświadczenie zaś mierzy się w latach i to dzięki niemu ciasto do naszej pizzy powstaje według własnego i unikalnego przepisu. Podobnie rzecz się ma z sosami i wszystkimi przygotowywanymi przez nas potrawami. Wszystko powstaje na bieżąco, na miejscu i ma gwarancję najlepszej jakości, nie tylko dzięki sprawności naszych kuchmistrzów ale i dzięki temu, że pracujemy zawsze z produktami świeżymi i najlepszego gatunku. Staramy się przy tym być możliwie jak najlepiej dostępni. Nie tylko oznacza to, że smakoszy pizzy obsługują na terenie Szczecina trzy nasze punkty, ale również propozycję innego spojrzenia na menu, czyli kreator pizzy.
Pizza z własnymi składnikami na dowóz w Szczecinie
Najważniejsze - koszt dowozu na terenach, które nie mieszczą się w dystansie gratisowym jest po prostu kosztem dowozu, czyli jest pozbawiony prowizji, a więc inaczej niż w przypadku pośredników, albo innych restauracji. Druga sprawa, korzystając z kreatora da się tak skomponować pizzę, by okazało się efekt jest ujęty w jednej z naszych częstych promocji – po prostu czasem łatwiej zrozumieć, że ma się ochotę na „gigant americano” kiedy się ją samemu skomponuje, niż kiedy się analizuje składniki poszczególnych partii konwencjonalnego menu. Tak samo jak przy zwykłych zamówieniach, także podczas korzystania z naszego kreatora można liczyć na gratisy i inne niespodzianki. I najważniejsze - nie trzeba się szykować do wyjścia z domu, ani martwić, czy nie lepiej było telefonicznie zarezerwować ulubiony stolik. Każdy bywalec pizzerii może w tym miejscu wymienić swoje ulubione rozterki towarzyszące takiemu wyjściu na ulubione danie. Używając kreatora na naszej witrynie www unika się takich uciążliwości, co bywa pomocne choćby w leniwe niedzielne popołudnia, gdy wyjście do sklepu nie wchodzi w grę, a pogoda za oknem nie nastraja zbyt pozytywnie.
Zapraszamy do wejścia na naszą stronę i do obejrzenia galerii, która w przeciwieństwie do fast-foodów, czy punktów serwowania jedzenia z mrożonki pokazuje dokładnie to, czego można oczekiwać, a więc estetycznie wyglądające dania, które smakują znacznie lepiej niż wyglądają i są nieco większe niż na zdjęciach. Potem zaś zapraszamy do pobawienia się kreatorem. Jest niezwykle prosty w obsłudze. Można iść na skróty i pobrać składniki określonego rodzaju pizzy, a można też wszystko dobrać samodzielnie. Mamy do dyspozycji wymiary dla smakoszy i dla bardzo złaknionych smakoszy Oprócz wymiarów decyzję o wyborze należy podjąć w przypadku rodzajów sosów, gatunków serów, rodzaju dodatków mięsnych, rodzaju dodatków warzywnych, owoców morza, i dodatkowych sosów. Nie ma problemu zamówienia pizzy, której jedna połówka będzie zestawem serów, zaś druga kompozycją dodatków mięsnych z naszego menu. Jak bywa w przypadku wymarzonej pizzy – nie należy się ograniczać. Tak naprawdę samo spojrzenie na menu nie oddaje całego bogactwa składników jakim dysponujemy, kiedy jednak zaczyna się zabawę z kreatorem i samodzielnie dobierać komponenty zaczyna być naprawdę ciekawie. Oliwki marynowane w czosnku, czy zwykłe? Czerwona cebula, czy papryka jalapeno? Kurczak, czy kiełbasa peperoni? A może łosoś w towarzystwie krewetek i sosu tabasco, lub czosnkowego? Wybór należy do smakosza i jego gustu. Potem trzeba już tylko poczekać, aż nasi mistrzowie stworzą taką pizzę, na którą nasi goście akurat mieli ochotę, by móc cieszyć się świeżym, zdrowym i pożywnym posiłkiem. Życzymy smacznego i zapraszamy ponownie.